+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Canal

Canalul 36

pescuit la avat pe canalul 36 din delta

     Canalul 36, un loc de pescuit foarte cunoscut pescarilor din Delta Dunării. Poate și din considerentul că este aproape de orașul Tulcea, deci fiind destul de accesibil. Canalul are o lățime medie de aproximativ 15 metri și o lungime de 11 km și face legătura dintre brațele Tulcea si Chilia.
       Intrarea pe canal se face de pe brațul Sulina, pe partea stângă între milele 35 și 36 imediat după stâlpii de înalta tensiune. Locuri de pescuit sunt foarte multe, mai ales pe partea dreaptă a canalului, nefiind stuf, malurile fiind accesibile. Canalul este intens circulat deoarece face legătura cu brațul Chilia dupa cum am mai spus, dar și cu canalul Șontea si Canalul Sireasca.
    Accesul se face pe cale navigabilă, dacă doriți să pescuiți.
      Pe Canalul 36 se pescuiește în special la somn, crap și caras, fiind speciile principale vizate. Totusi  nu putem exclude șalăul, avatul și știuca.

Canalul Lopatna

pescuit la biban pe canalul lopatna delta

        Cananalul Lopatna în mod normal pe hărți este trecut ca fiind Gârla Lopatna.
        Accesul se face numai cu barca, însă pescuitul se poate practica și de pe mal, existând câteva locuri unde vă puteți întinde lansetele. Asta desigur fiind condiționat de nivelul apei.
        Speciile vizate pentru pescuit sunt în special carasul, plătica, roșioară și bibanul.

Canalul Sireasa

pescuit la biban pe canalul sireasa din delta

        Canalul Sireasa începe din treimea nordică a marelui Canal Mila 36 și sfârșește spre vest în malul digului care susține drumul DJ222N. Orientarea generală a Canalului Sireasa este de la E spre V, însă canalul prezintă pe parcursul lui mai multe meandre largi. În prima treime (cea dinspre Canalul Mila 36), Canalul Sireasa prezinta doua brate perfect paralele (ramura sudica si ramura nordica).
         Intrarea din Canalul Mila 36 se face pe prima ramură (cea sudica), însă amândouă ramurile sunt perfect accesibile. Pe ape mari există posibilități de trecere din brațul sudic în cel nordic, traversănd un pâlc de pădure inundată, preț de câțiva metri. Pe tot parcursul lui, Canalul Sireasa are un aspect larg, cu maluri ferme dar înstufate, împădurite cu salcii în prima jumatate și cu plopi pe malul nordic în a doua jumatate.
        Canalul Sireasa poate fi parcurs integral în glisare, cu excepția punctelor critice aflate în ultima patrime vestică. Incepând cu jumătatea canalului, malul nordic este suficient de înalt astfel încât să permită camparea, chiar și pe ape mari.
        Pe acest canal se poate pescui la: roșioară, plătică, biban, ciortan, somn, știucă și caras.

Canalul Trofilca

pescuit pe canalul trofilca

         Canal Trofilca este un canal navigabil doar cu barcile de agrement situat între Canalul Sireasa si Canalul Mila 36.

             De pe acest canal puteți intra să vizitați Lacurile Potcoava,Culațchi,Cotețe,Carasu și Purcelu.

            Zona Trofilca este cu adevarat mirifica pentru birdwatching.

            Pescuit la crap,avat somn,biban,caras.

Canalul Dranov

pescuit la somn pe canal dranov

     Canalul Dranov conduce apele din braţul Sf. Gheorghe (km 45) în Razim. Pe primii 16 km urmăreşte traseul vechiului braţ Cerneţ, până în apropierea lacului Dranov, pe care îl ocoleşte pe la răsărit, pentru a intra în vechea gârlă Dranov, al cărui traseu sinuos îl urmăreşte până la vărsarea în lacul Razim. Lungimea totală a traseului este de 27 km. Şi la ieşirea acestui canal în lac există diguri submerse, acestea fiind şi mai periculoase pentru navigaţie deoarece descriu o taiectorie curbă.
     Ca pe majoritatea canalelor din Deltă nici pe acest canal nu există curenți de apă, de aceea în general apa este tulbure și pescuitul la știucă cu năluci nu este fructuos, chiar dacă există știucă. Lipsa vegetației pe fundul canalului, în special în zona gropilor, grindurile fluviale care însoțesc canalele și permit instalarea sculelor, înlesnesc și încurajează pescuitul la staționar. De aceea pe cursul canalelor și gărlelor se pescuiesște, în general la somn, crap, șalău, biban, plătică, caras..

Canalul Tătarul

pescuit la stiuca pe canal tatarul

     Canalul Tătaru, este situat între vărsarea în braţul Sfântu Gheorghe şi intersecţia cu canalul de centură Sulina.

     Adincimea canalului este, in medie, de 3-5 m. Bineinteles ca au cautat gropile iar pentru pescuitul din barca, obstacolele, copaci cazuti in apa, crengi etc. (stiti bine despre ce vorbesc). In gropi, adancimea masurata de mine cu sonarul este intre 7-11 m.
     Pescuit complet in acest canal, la stiuca, biban, salau, caras, platica, crap fiecare dupa placul lui. Toata lumea pleaca multumita de acolo. De vrei liniste, trebuie sa tatonezi locurile mai indepartate pe canal. Interesant este si pescuitul din barca pe acest canal, nefiind prea zapacit de barci cu motoare.

Canalul Perivolovca

pescuit la somn pe canal perivolovca

       Intrarea pe Canalul Perivovca se face de pe bucla a doua a Micului “M” de la Dunăvăț, unde vom observa intrarea pe canal situată chiar în punctul maxim de inflexiune al buclei. Intrarea largă, vizibilă, este caracterizată de existența malurilor ferme pe ambele părți. Pe malul stâng (nord) vom observa o salcie enormă care străjuiește malul iar pe mâna dreaptă (sud) avem un stâlp de înaltă tensiune.
         Canalul Perivolovca din Delta Dunării leagă în partea de nord canalul Litcov, iar în partea de sud brațul Sfăntul Gheorghe. Din Perivolovca se poate intra în mai multe lacuri: Chiril, Cuibul cu Lebede, Onofrei (Lebedea), Isac, Gorgostel, Taranova și în mai multe japse.
         Malul de pe dreapta (sud) este destul de proeminent, fiind un ideal loc de campare, chiar si pe ape mari.
      Pe canalul Perivolovca se poate pescui la șalău, crap, somn, caras, babușcă, biban, știuca si somotei.

Canalul Dunăvăț

pescuit la stiuca pe canalul dunavat

      Intrarea pe Canalul Dunăvăț din Dunăre se face prin malul drept al Dunării pe care îl întâlnim coborând de la Tulcea. Intrarea este situată la confluența dintre Dunărea Veche de la Dunăvăt (Micul “M”  – 2 bucle care se lasă spre nord-est) și Dunărea Nouă de la Dunăvăț, exact la jumătatea distanței dintre cele două sectoare distincte de la Dunăre Nouă.
        Reperul intrării îl constituie o mare pensiune pe care o identificăm pe malul drept al Dunării, situată exact la joncțiunea dintre cele două sectoare de Dunăre Nouă și cele două bucle de Dunăre Veche care alcătuiesc Micul “M” de la Dunăvăț. Un alt reper important îl constituie “cei coi frați” – stâlpii de înaltă tensiune care mărginesc Canalul Dunăvăț, trecând liniile de înaltă tensiune peste acesta.
     Dacă apa este crescută poți pescui foarte bine pe Canalul Dunăvăț, chiar și vara deși apa poate să nu aibă o adancime favorabilă. Din păcate pe acest canal nu se poate pescui la feeder din cauza vegetație subacvatice. Dacă ești un pescar înrăit poți prinde ciortan, crap, caras, știucă, babușcă, roșioară și plăticuță mică.

Bucla Perivolovca

Excursii in Delta Dunarii

Bucla Perivolovca este o veritabila “Magistrala Albastra” deschisa de la sud la nord in Delta Centrala si este caracterizata de existenta malurilor ferme pe ambele parti ne existand puncte critice pe parcursul buclei insa ocazional pot fi intalnite salcii cazute care sa impiedice inaintarea.
Bucla Perivolovca mai este denumita si “garla”, ceea ce subliniaza originea naturala a buclei si anume ca nu este un canal artificial, sapat de mana omului.  Desi nu este intotdeauna respectata si mai ales, nu are nici o importanta turistica sau geografica, conventia este sa numim “garle” acele artere naturale aparute in cadrul procesului de formare al Deltei Dunarii si “canale” acele artere sapate de mana omului. La fel si cu lacurile : numim “ghioluri” acumularile naturale de apa si “lacuri” pe cele create ca urmare a interventiei umane.
O alta caracteristica foarte importanta este aceea ca malul de pe partea dreapta este destul de proeminent, fiind un ideal loc de campare, chiar si pe ape mari.

Canalul Uzlina

canalul uzlina brat sfantu gheorghe

Canalul Uzlina face legatura intre prima buclă de pe  Brațul Sfantu Gheorghe si complexul de lacuri, Uzlina, Isac si Isăcel, aflate in apropierea Localitătii Uzlina, in inima pitoreștii zone a Deltei Dunării.

Zona Uzlina produce frecvent capturi de Șalău (mai ales la staționar cu momeli naturale) și crap mare dacă ai scule și știi unde să-i cauți. Pentru somn in ultima perioadă nu s-au inregistrat capturi mari ci doar pana in 5- 6 kg. La avat zonele de copaci prabusiti.La caras il gasești in apropierea malurilor este din belșug  și foarte mare.
Canalul Uzlina a fost in trecut inchis de catre ecologiști cu un dig de piatra situat in prima treime a canalului, imediat dupa ieșirea din satul Uzlina. Apoi canalul a fost redeschis traficului, devenind in prezent, canalul cel mai circulat de turisti din Delta Centrala