PESCUIT LA ȘTIUCĂ, CELE MAI BUNE LOCURI DE PESCUIT DIN DELTA DUNĂRII
Deși știuca poate fi pescuită cu rezultate mulțumitoare cam tot timpul anului, în mod sigur perioada cea mai buna la știucă este cea de toamnă, respectiv mijlocul lui septembrie pănâ târziu în noiembrie ba uneori chiar și la începutul lui decembrie. Dacă până la sosirea toamnei se prinde bine la monturi cu peștisor, odată cu răcirea vremii încep să dea randament și momelile artificiale.
Delta Dunării chiar dacă este spranumită paradisul peștilor și implicit al pescarilor, in zilele noastre nu mai are atata fauna piscicola din ani trecuti, dar totusi se mai pot face partide de pescuit foarte frumoase, pline de satisfactii. Nu va asteptati insa sa prindeti o barca plina de peste sau sa credeti ca stiuca sta sub orice frunza de nufar sau pe orice lac. Daca vreti sa descoperiti ce inseamna pescuit in Delta Dunarii, aveti incredere in ceea ce va invata ghizii nostri si faceti intocmai cum va spun ei.
De obicei, intr-o zi de pescuit, mergem dimineata devreme pe lacuri, la pescuit de stiuca sau pe canale, la pescuit de salau, dupa preferintele clientilor si dupa informatiile proaspete pe care le avem in zona. La pranz, daca stiucile sau salaii nu colaboreaza, cautam un loc bun sa ne delectam la un pescuit la biban sau avat. Pe seara ne mai incercam odata norocul la "ceva mare", la o piesa capitala.
NU garantam ca veti prinde peste. NIMENI nu poate garanta acest lucru, indiferent de argumentele invocate. Va garantam insa ca vom incerca tot ce este posibil, va vom oferi toata experienta noastra, va vom duce pe locuri foarte bune de pescuit, vom pescui alaturi de voi, vom suferi sau ne vom bucura impreuna.
Totusi ne permitem sa va dam cateva sfaturi in materie de dotare naluci sau lingurite pentru pescuitul la stiuca in Delta Dunarii: linguri oscilante pentru stiuca, voblere pentru stiuca, rotative pentru stiuca, pescuit la stiuca cu twister si pescuit la stiuca cu spinnerbait.
Am mai vrea sa trecem in revista cateva locuri bune de pescuit la stiuca din Delta, unde ghizi nostri impreuna cu clinti au avut realmente capturi bune: Lacurile Fortuna și Baclanesti; Lacurile Matita, Merhei si Babina; Lacurile Gorgova, Isac si Chiril; Lacurile Lumina si Puiulet; Lacurile Puiu,Potcoava si Rosu.Si sa nu uitam de fostele amenajari pisciole din zona Holbina.
Majoritatea turistilor care ne viziteaza sunt mari amatori de pescuit la rapitor si putem spune ca asteptarile nu le-au fost inselate. Hotelul Plutitor prin natura constructiei lui poate oferi cazare si masa calda, chiar in apropierea zonelor de pescuit ce au fost alese. Asta datorita faptului ca el se poate deplasa in apropierea lacurilor cu ape limpezi, asta constituind un avataj al unitati noatre de cazare scutind timpi de deplasare daca ati fi cazati la o pensiune, precum si o importanta economie de combustibil, numai zic ca intr-o pauza de 5 minute la pescuit pot merge la hotel sa isi ia o bere rece!!!