Plaja Sulina este situată la aproximativ 3 km de orașul Sulina, poți ajunge pe jos în 20-30 de minute, sau cu maxi-taxi, pe un drum ce seamană cu un drum prin preerie. Nisipul este fin, apa mării este mică ca adâncime până în larg și este foarte limpede, lipsită de alge.
La Sulina se întâmplă ultima minune a Dunării, vărsarea în Marea cea Mare, invitându-ne să-i cunoaştem frumuseţea trecutului şi pe cea a prezentului, viaţa ei în întreaga complexitate. Astăzi, mai mult decât oricând, trebuie să cunoaştem această zonă.
Spiritul Dunării, de la izvoare la vărsarea în Marea Neagră ne animă cu istoria şi prezentul său. Vine din timpuri străvechi spre noi şi prin noi trebuie să păşească spre generaţiile viitoare, cărora avem obligaţia de a le păstra nealterate valorile acestuia.
Plaja Sulina a fost amenajată și modernizată la standarde optime, având în dotare o scenă tip amfiteatru, locuri de joacă, dușuri, un punct salvamar, un drum de acces care leaga localitatea de plajă cu o pista de bicicliști din pavele, o alee pietonală din pavele din lemn, o parcare la intrarea pe pod, șase module chioșc și spațiu închiriat obiecte de plajă, doua grupuri sanitare de plajă, două pasarele acvatice amplasate la 50 de metri de la țărm, rețeaua de alimentare cu apă potabilă, rețeaua de canalizare și rețeaua de alimentare cu energie electrică în incinta amenajată, banchete din lemn, umbrare acoperite cu stuf, coșuri de gunoi.
Este de menţionat faptul că plaja Sulina este cea mai lată porţiune de acest fel de pe litoralul Mării Negre si are cel mai fin nisip. Este situată la 2 km de oraş, iar în ceea ce priveşte apa mării, din 30 în 30 de metri sunt bancuri de nisip bune, în special pentru copii, evitându-se astfel riscul ca aceştia să meargă la adâncime mai mare dacă nu depăşesc primul banc de nisip. Plaja Sulina este o zonă de importanţă ecologică, deoarece aici se dezvoltă Volbura de nisip, o plantă aflată pe lista roşie a speciilor protejate. Obiectivele turistice te aşteaptă în fiecare zi să-ţi vorbească despre istoria, natura, cultura, tradiţia oraşului.