Pădurea Caraorman: se întinde pe o suprafață de 3000ha, situată în centrul grindului Caraorman, la sud de Brațul Sulina printre dunele de nisip, pe un teren nisipos de origine marină s-a dezvoltat o pădure de stejari (de peste 30m înălțime), cu ramuri impunătoare și vegetația bogată fac o umbră atât de deasă încât există locuri foarte întunecoase, care au dat numele pădurii (Pădurea Neagră), care prin prezența unei specii de liane și a altor plante agățătoare conferă acestei păduri un aspect subtropical. Prezența acestei liane este o mare curiozitate (Periploca greacă de origine mediteraneeană cu o lungime de 25m – unică în Europa) care atinge limita nordică de răspândire. Aceste plante împreună și cu alte plante agățătoare cum ar fi: vita-de-vie sălbatică, iedera, hameiul și curpenul conferă acestei păduri un aspect subtropical. Dintre arborii din Pădurea Caraorman putem enumera: stejari seculari de 25m înălțime, ulmi, sălcii, plopi albi și negrii, arini, frasini pufoși, aceștia din urmă fiind o raritate botanică.
În această pădure s-au semnalat cuiburi de vultur codalb, prin protecția pădurii asigurându-se în același timp și protecția acestei specii, alte specii de păsări am mai putea adăuga și corbii. Ceea ce o deosebește de pădurea Letea este lipsa lianei grecești și a viperei de stepă. Pădurea face parte din aceeași linie cu Pădurea Letea. În 1940 a fost declarată monument al naturii.
Pădurea Caraorman este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Delta Dunării, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă vă aflați în apropiere.
Ce căutăm: În Pădurea Caraorman întâlnim locuri deosebite cum ar fi „Fântâna Vânătorilor” unde putem vedea un stejar vechi de 400 de ani cu o circumferința a trunchiului de 4m, stejar care a fost de numit „Stejarul îngenuncheat” datorită ramurilor ce s-au întins pe pământ. „Stejarul îngenuncheat” (700ani) face parte integrantă din peisajul mirific al Pădurii Caraorman și implicit din peisajul unic al Deltei Dunării.
Acces: Din satul Caraorman, se poate ajunge pe jos, străbătând satul și apoi intrând pe drumul spre pădure, nu aveți cum să-l ratați pentru că este singurul drum iar pădurea deja se vede de la marginea satului. Daca doriți o călătorie mai comodă puteți închiria o căruță din sat.