Ziua 1 – Duminica
Excursia dumneavoastră va începe din momentul în care veți urca la bordul navei noastre. Aici veți fi întâmpinați de personalul nostru care vă va informa asupra programului și a traseului pe care îl veți urma. Apoi veți fi conduși către camerele de cazare. După ce veți fi informați asupra regulilor de la bordul navei, cu acordul dumneavoastră, nava va părăsi portul Tulcea.
Veți servi masa în timp ce nava se îndreaptă către canalul Magearu. Drumul va dura aproximativ 7 ore. Acest timp îl puteți petrece făcând plajă pe terasa navei, admirând peisajul și păsările deltei sau servind o băutură rece, relaxându-vă alături de restul grupului.
După acostarea navei se va servi masa de seara și se va înnopta în acest loc.
Ziua 2 – Luni
Dimineața, după servirea micului dejun, veți merge într-o plimbare cu barca, pe canalul Magearu, către localitatea Letea. Odată ajunși la mal, veți vizita localitatea și pădurea Letea (zonă protejata de Rezervația Biosferei Deltei Dunării).
Pădurea Letea este situată în partea de nord a Deltei, la est de comuna C.A.Rosetti. Zona protejată cuprinde doar o parte din suprafața totala a pădurii, parte ce a fost pusă sub ocrotire încă din anul 1930 și devenită rezervație naturală începând cu 1938. Pădurea s-a dezvoltat sub forma unor fâșii late în spațiile dintre dunele de nisip și este formată din stejar de luncă, stejar brumăriu, plop alb, frasin de luncă și tei alb. O caracteristică a pădurii o constituie abundența de plante cățărătoare: vița sălbatică, hameiul, curpenul de pădure și nu în ultimul rând liana grecească, cea care dă pădurii un aspect mediteranean. Totodată, aici au fost identificate peste 2000 de specii de insecte, vipera de nisip, vulturul codalb, trei specii de soim, corbul, etc. Tot în această zonă se puteau întâlni renumiții cai sălbatici. Toate aceste specii de plante și animale, unele dintre ele foarte rare sau cu caracteristici deosebite, au făcut ca această pădure să necesite o atenție deosebită pentru conservarea și păstrarea valorilor ei naturale.
Deoarece întreaga plimbare va dura în jur de 6 ore, se poate opta pentru servirea mesei de prânz sub forma unui picnic la iarbă verde.
După revenirea la bordul navei, aceasta va pleca către localitatea Mila 23. În continuarea zile se poate opta pentru o plimbare de circa 5 ore. Plimbarea va începe de pe canalul Dunărea Veche și se va intra în zona lacurilor Bogdaproste, Trei Iezere și lacul Rădăcinos.
Lacul Bogdaproste, este primul vizitat. Un lac renumit pentru pescuitul la știucă, dar și o țintă a fotografilor de păsări. Lacul Trei Iezere, este foarte aproape de Bogdaproste, un canal făcând legătura între ele. Ambele lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetație submersă bogată, dar și nuferi albi din loc în loc. Aici se pot întâlni lebede, cormorani, egrete, etc. Aici aveți prilejul de a lua parte la o partidă de pescuit.
Plimbarea se va sfârși în apropierea localității Mila 23 unde veți reveni la bordul navei. Aici veți lua masa de seară și veți înnopta în acest loc
Ziua 3 - Marti
Dimineața, după servirea micului dejun puteți opta pentru o plimbare, vizitând localitatea Mila 23. lacul Ligheanca, Văcarul, Furtuna și Băclăneștii Mari, plimbare ce va dura aproximativ 3 ore.
Lacul Ligheanca și lacul Văcarul sunt lacuri cu apă mică dar foarte limpede, recunoscute pentru coloniile de pelicani și multitudinea de lebede ce se pot întâlni în această zonă.
Lacului Furtuna adăpostește un peisaj mirific din ținutul deltaic.
Plimbarea se va sfârși pe lacul Băclăneștii Mari. Aici veți reveni pe navă pentru a lua masa de prânz. Restul zilei îl puteți petrece luând parte la un concurs de pescuit. De asemenea, fiind ultima seara, putem organiza o petrecere de final cu muzică și dans.
Ziua 4 – Miercuri
Dimineata, dupa servirea micului dejun ve-ti merge intr-o plimbare pentru vizitarea lacurile din jur.
În functie de informatiile noi pe care le avem vom vizita locuri unde se hranesc grupuri mari de pasari, nuferi care deja sunt infloriti, vom vizita lacurile Fortuna,Rotund și Băclănești Mari unde se va organiza concurs de pescuit.
Ne intoarcem la masa de pranz, mancam, si apoi ne relaxam. hotelul se va deplasează pe canalul Sontea si se îndreapta spre Cap Candura pentru a vizita Lacul Nebunu, lac ce adaposteste un peisaj mirific din tinutul deltaic imbinata cu servirea borsului pescaresc, si altor preparate din peste specific zonei (vor fi gatite din capturile proprii ale turistilor);
După ce va veți bucura de frumusețile naturi din deltă vă veți întoarce la hotelul plutitor și vă veți îndrepta spre Canalul 36, unde veți servi masa de seară si veți înnopta pe acest canal.
Ziua 5 - Joi
Dimineața, veți serviri micul dejun în timp ce nava se va îndrepta către Tulcea. Acest drum va dura aproximativ 3 ore, timp ce se poate petrece făcând plajă pe terasa navei și admirând drumul savurând o băutură răcoroasă.
Vacanța dumneavoastră se va sfârși odată ce veți ajunge în portul Tulcea.