+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Traseu 6 zile - Paste

Nr Zile: 
6 Zile

    Prima zi

 
    Excursia dumneavoastră va incepe din momentul în care veți urca la bordul navei noastre. Aici veți fi întâmăpinați de personalul nostru care vă va informa asupra programului și a traseului pe care îl veți urma iar apoi vă va conduce către camerele de cazare. După ce veți fi informați asupra regulilor de la bordul navei, cu acordul dumneavoastră, nava va părăsi portul Tulcea. Veți servi masa în timp ce nava se îndreaptă către orașul Sulina.  Aici veți ajunge pe seară, drumul durând aproximativ 7ore. Nava va Acosta în portul turistic. Veți lua cina urmând să vă petreceți restul serii la bordul navei sau în oraș.
    Se va înnopta în acest loc.

    Ziua a doua

     Dimineața, după servirea micului dejun vă veți petrece prima parte a zilei vizitând orașul Sulina.
     Sulina este un important port fluvio-maritim, situat în partea de Est a Deltei Dunarii, pe țărmul de Vest al Mării Negre. Acest oras este situat la cea mai joasă altitudine din Romania, respectiv 3.5 m, la gura de vărsare a brațului Sulina în Marea Neagra.
     Aici aveți posibilitatea să vizitați cimitirului vechi al orașului, farul vechi (Monument istoric, ce a fost construit în 1878. La vremea respectivă se afla în apropierea punctului de vărsare a Dunării în mare. Astazi se afla la peste 1,5 km de țărmul mării. Emite o lumină albă, fixă, vizibilă în nopțile senine pe o rază de 36 km. Lumina este plasată în focarul a 27 de oglinzi parabolice construite din metal lustruit), Farul Nou (Obiectiv de arhitectură laica, farul nou este o construcție modernă de 59 m înălțime. A fost construit în 1982 ca far maritim) și a Palatului Comisiei Europene a Dunării (Monument de arhitectură laică, construit în 1860 de Comisia Europeană a Dunării, în stil neoclasic.). Se poate opta pentru petrecerea timpului la plajă pe țărmul Mării Negre (Plaja are o lățime de circa 100 m, în descreștere spre sud și o lungime de circa 4.2 km. Nisipul are granulație fină. Plaja este dotată cu grupuri sanitare și dușuri și este situată la 2 km depărtare de oraș¬¬).
     După vizitarea obiectivelor veți reveni pe navă, dupamiaza, pentrua lua masa de pranz. În continuarea zilei puteți petrece câteva ore relaxante pe plajă sau plimbându-vă prin împrejurimi.
     Când veți reveni pe navă, aceasta va părăsi Sulina îndreptându-se către canalul Magearu, punctual de plecare, pentru a doua zi, spre pădurea Letea. Veți merge aproximativ 4 ore. La lăsarea serii nava va acosta pe canal și se va lua masa de seară. Restul serii se va desfașura după bunul plac și se va înnopta în acest loc.

     Ziua a treia
 
    Dimineața, după servirea micului dejun, veți merge într-o plimbare cu barca, pe canalul Magearu, către localitatea Letea. Odata  ajunși la mal, veți vizita localitatea și pădurea Letea (zonă protejata de Rezervația Biosferei Deltei Dunării).
     Pădurea Letea este situată în partea de nord a Deltei, la est de comuna C.A.Rosetti. Zona protejată cuprinde doar o parte din suprafața totala a pădurii, parte ce a fost pusă sub ocrotire înca din anul 1930 și devenită rezervație naturală începând cu 1938. Pădurea s-a dezvoltat sub forma unor fâșii late în spațiile dintre dunele de nisip și este formată din stejar de luncă, stejar brumăriu, plop alb, frasin de luncă și tei alb. O caracteristică a pădurii o constituie abundența de plante cațărătoare: vița sălbatică, hameiul, curpenul de pădure și nu în ultimul rând liana grecească, cea care dă pădurii un aspect mediteranean. Totodată, aici au fost identificate peste 2000 de specii de insecte, vipera de nisip, vulturul codalb, trei specii de soim, corbul, etc. Tot în această zonă se puteau întâlni renumiții cai sălbatici. Toate aceste specii de plante și animale, unele dintre ele foarte rare sau cu caracteristici deosebite, au facut ca această pădure să necesite o atenție deosebită pentru conservarea și păstrarea valorilor ei naturale.
     Aici veți servi masa de prânz sub forma unui picnic la iarbă verde. Restul zilei îl puteți petrece în plimbări cu bărcile cu rame sau pescuind. Seara veți lua cina pe navă după care, în continuarea serii, puteți participa la concursul de dans artistic organizat pe terasa navei. Se va înnopta în acest loc.

     Ziua a patra

     Dimineata, dupa servirea micului dejun, vă propunem o plimbare cu barca vizitând lacul Răducului, lacul Bogdaproste, gruparea de lacuri Trei Iezere și lacul Rădăcinos.
     Lacul Trei Iezere prezintă o vegetație submersă bogată, dar și nuferi albi din loc în loc. Aici se pot întâlni lebede, cormorani, egrete, etc. Aici aveți prilejul de a lua parte la un concurs de pescuit cu premii. Acest lac este renumit pentru pescuitul la știucă, dar și o țintă a fotografilor de păsari.
     Aceasă plimbare va dura aproximativ 5 ore și se va sfârși în apropierea localității Mila 23 unde vă veți ambarca pe nave pentru a lua masa de prânz. Dupa masă puteți vizita satul Mila 23 și împrejurările acesteia, incluzând și vizitarea lacului Ligheanca și Văcarul, loc unde se poate organiza un concurs de pescuit.
     Seara se va merge la Biserica Lipovenească din Mila 23 unde se va desfășura slujba de înviere. După ce se dă lumina vă puteți întoarce pe nava sau, cine dorește, poate să asiste la toată slujba. Ajunși la bord veți servi masa de Paște. Veți ciocni ouă roșii alături de un vin roșu și veți savura mielul, pregătit după rețeta casei, alături de brânză, legume și alte preparate tradiționale. În final, se va servi și desertul specific acestei sărbători, cozonac și pască

     Ziua a cincea
 
     Veți servi masa pe la ora 11:00. Aceasta va consta într-un borș acru de miel și alte preparate specifice. După masă veți pleca spre mânăstirea Sfântului Atanasie de la Stipoc unde veți putea asista la slujba din prima zi de Paște. După slujbă vă veți continua plimbarea cu barca
     După această plimbare veți reveni pe navă iar acestea se vor deplasa, pe canalul Șontea, către lacul Băclăneștii Mari. Veți lua masa de seara aici și veți înnopta in acest loc.

     Ziua a șasea

     Dimineața, după servirea micului dejun, nava se va deplasa, pe canalul Sireasa și Canalul 36 spre Tulcea. Veți străbate o zonă de o rară frumusețe, cu stufăriș, nuferi, sălcii, ghioluri ce se deschid în ambele părți ale canalului adăpostind numeroase specii de păsări.
     Excursia dumneavoastră se va sfârși odată ce veți ajunge in portul Tulcea.